دکتر حسن رحیمپور ازغدی
متدینین سکولار هر جا توان داشتند جامعه را به دنیامحوری سوق دادند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به پدیده متدینین سکولار طی یکصد سال اخیر اشاره کرد و گفت: زمانی 2 دسته انسان وجود داشت، یک عده متدین بودند و میخواستند مبنای نظام اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زندگیاشان را دین قرار دهند، اما دسته دیگر سکولار بودند و میخواستند بر اساس مولفههای دنیوی کار کنند که اگر چنین باشد، تکلیف مشخص است اما آن چه در 100 سال اخیر به وجود آمده است، پدیدهای با عنوان متدین سکولار با رفتار و ظاهر دینی و مذهبی اما ساختار فکری غیردینی و سکولار است.
دکتر حسن رحیمپور ازغدی که در مراسم اختتامیه اختتامیه سیزدهمین همایش هماندیشی فرهنگیان بسیجی در مشهد سخن میگفت، افزود: برخی جناحهای سیاسی و اشخاص آلوده به تفکر و فرهنگ سکولاریسم با ظاهر دینی تلاش میکنند این امر را در جامعه نهادینه کنند که افراد میتوانند متدین باشند ولی ضرورتی برای ایجاد نظام سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و آموزش و پرورش مبتنی بر مبانی دینی وجود ندارد.
وی ادامه داد: این دسته افراد بر این باورند که کشور را باید مبتنی بر دنیا محوری و نه دین محوری و عنایت به مسائل دینی ساخت و یا آن را اداره کرد.
او اضافه کرد: بخشی از دعواهای سیاسی در کشور از تعصب و دنیامحوری افراد و جریانها نشأت می گیرد.
وی گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب و در دهه 60، نظام جمهوری اسلامی با جریانهای سکولار که با عملیات مسلحانه در صدد ضربه زدن به آرمانهای انقلاب و نظام بودند، برخورد کرد.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: دعوای میان متدین دیندار و متدین سکولار که از 20 سال گذشته آغاز شده، همچنان ادامه دارد و متدینین سکولار به عناوین مختلف در صدد ترویج این سری افکار در جامعه هستند و باید برابر ترفندها و القائات منفی آنان هوشیار بود.
او بیان کرد: برخی جناحهای سیاسی آلوده به این تفکر در کشور با ظاهر دیندار طی 30 سال گذشته هرجا توان داشتند و امکان برای آنان به وجود آمد، سعی کردند شئون جامعه بهخصوص در بخشهای تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش و اقتصاد و خانواده را به این سمت سوق دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: اشخاصی که طی دهه گذشته بر اساس قانون اساسی، مسئولیتهایی را در کشور بر عهده گرفتند و بر ما حاکم شدند، هم اکنون تحت تأثیر استحاله فکری دشمنان قرار گرفتند.
رحیمپور ازغدی گفت: این دسته افراد حتی طی سالهای نخستین انقلاب و دفاع مقدس فداکاریهای بسیاری برای دفاع از سرحدات کشور برابر معاندان انجام داده و با گروههای منحرف مقابله و یا علیه آنان بیانیه صادر میکردند.
این استاد دانشگاه گفت: بعضی از همین افراد ریشاشان از ما بلندتر و سابقه جبههاشان بیشتر بود، 20 سال قبل، آنها از ما حزباللهیتر بودند و همیشه به دین ما و حزباللهی بودن ما شک داشتند، اما بعدها در نقد قرآن مقاله نوشتند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در جامعه ما هستند کسانی که به ظاهر مذهبیاند و ریش و انگشتر عقیق دارند اما ساختار فکریاشان کاملاً سکولار است.
او ادامه داد: کسانی که در همین مملکت با همین قانون اساسی مدتها بر ما حاکم بودند، 30 سال پیش خودشان علیه این جریانها مقاله مینوشتند و در صف امام و انقلاب بودند. این در حالی است که هماکنون که در آستانه دهه چهارم انقلاب که دهه عدالت و پیشرفت هستیم، این اشخاص گفتههایی را بیان میکنند که 30 سال قبل با آن مبارزه میکردند.
رحیمپور ازغدی همچنین با اشاره به دوران جنگ اظهار کرد: زمان جنگ هم این مسائل را داشتیم و گاه کسانی که گمان میکردیم، ترس بسیاری داشتند، اما بعضی دیگر که برایمان جای سؤال داشت چرا به جبهه آمدهاند، بسیار محکم ایستادگی کردند.
وی ادامه داد: در 150 سال اخیر بر اساس دینشناسی غربی نوع مسلمانی مدرن به وجود آمده که بر اساس آن، افراد به حداقلی کردن دین با شعار حفظ قداست دین میپردازند. در دهه 60 ما ظاهراً با سکولارها خداحافظی کردیم، اما در حقیقت دعوای بین سکولارها و متدینها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: آموزش و پرورش سکولار یک حیوان متمدن و آموزش و پرورش دینی یک انسان واقعی تربیت میکند.
این استاد دانشگاه درباره تعلیم و تربیت نیز اظهار کرد: مخاطب آموزش و پرورش انسان است و ما در پاسخ به این سؤال که انسان کیست و چه کسی باید باشد دقت بسیاری باید بکنیم؛ زیرا تفاوت در نظامهای آموزش و پرورش سکولار و دینی از تفاوت در پاسخ به همین سوالها ناشی میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با تأکید بر این که آموزش و پرورش سکولار تنها 50 یا 60 سال آینده افراد را میبیند اما آموزش و پرورش دینی باید دنیا و آخرت را با هم مد نظر قرار دهد، گفت: عدهای انسان را به اسم آنالیز علمی با چاقوی بنیادگرایی تجربی تکه تکه کردند و هر کدام از اجزای احساس، عقل و... را به یک سو فرستادند و به طور افراطی از آن جانبگرایی میکنند.
رحیمپور ازغدی درباره انسانشناسی نیز گفت: بعضی انسانشناسی دینی را در مقابل انسانشناسی عقلی قرار دادند اما باید بدانند که انسان یک بخش فیزیکی دارد و یک بخش متافیزیکی که هیچ کدام را نباید تحقیر کرد؛ زیرا هر کدام جایگاه خاص خود را دارد و تقابل فیزیک و متافیزیک نوعی تفکر سکولار است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین عدهای تعریف نیوتنی ابداع کردهاند و به مبارزه با متافیزیک به اسم خرافهستیزی میپردازند؛ اینها به حاشیهرفتن دین را تعقل مدرن مینامند و متأسفانه بعضی از جناحهای سیاسی ما نیز به این تفکر آلوده شده و در این 30 ساله هم هر کجا توانستهاند تلاش کردند افکار را به این سمت هدایت کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این امر که گاه این افراد قصد خیر داشتهاند نیز تأکید و اظهار کرد: بهرغم این قصد خیر و این امر که این افراد گمان میکردند پیشرفت برابر است با غربی و سکولار شدن میدانیم که این تفکر اشتباه بود.
منبع:اقتدارملی